Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Εντοπίστηκε οπλοστάσιο στα σύνορα με την Αλβανία


  • Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε θαμμένο και συσκευασμένο σε ορεινή περιοχή της Διποταμίας Καστοριάς κοντά στα σύνορα με Αλβανία
  • Χιλιάδες φυσίγγια πολεμικών όπλων, χειροβομβίδες, υποπολυβόλα

Χειροβομβίδες, Καλάσνικοφ ακόμα και ΤΝΤ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων σε ορεινή περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Διποταμίας.
Για ναρκωτικά περιπολούσαν οι άνδρες της Δίωξης και... βρήκαν ολόκληρο οπλοστάσιο!
Πρόκεται για 2 Καλάσνικοφ, ένα πολεμικό τουφέκι, τρία υποπολυβόλα, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου 14 χειροβομβίδες, 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 φυσίγγια πολεμικών όπλων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ 500 γραμμαρίων!

Το πολεμικό υλικό που ήταν θαμμένο και συσκευασμένο, κατασχέθηκε και ξεκίνησαν έρευνες για την προέλευσή του... Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 17:00' σε ορεινή περιοχή του Δ.Δ. Διποταμίας Καστοριάς, του Δήμου Ακριτών από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, βρέθηκε, θαμμένο και συσκευασμένο, το παρακάτω πολεμικό υλικό:α) τρία (3) πολεμικά τυφέκια τύπου KALASHNIKOV.

β) ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου MANNLICHER

γ) τρία (3) υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και προέλευσης

δ) οκτώ (8) γεμιστήρες πολεμικού όπλου

ε) δεκατέσσερις (14) χειροβομβίδες, αγνώστου προελεύσεως

στ)δεκατέσσερις (14) κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων

ζ) δεκαοχτώ χιλιάδες τετρακόσια δέκα πέντε (18415) φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και

η) δύο (2) συσκευασίες εκρηκτικής ύλης Τ.Ν.Τ. συνολικού βάρους 500 γραμ

Το ανευρεθέν πολεμικό υλικό κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς, η οποία επιλήφθηκε και της σχετικής προανακρίσεως.