Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή Τσιούμαρη για το πετρέλαιο της Τηλεθέρμανσης

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με θέμα την «εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης: σοβαρές επιπτώσεις στην Τηλεθέρμανση»:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε στην πόλη της Πτολεμαΐδας λειτουργεί από το 1993 το φιλικό προς το περιβάλλον, χαμηλού κόστους σύστημα Τηλεθέρμανσης με συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας για την κάλυψη των θερμικών αναγκών των κατοίκων.
Στο ενεργειακό ισοζύγιο συμμετέχει και η χρήση πετρελαίου για τις ανάγκες αιχμής και εφεδρείας του συστήματος, με ποσότητες που κυμαίνονται από 300 tn ως 1800 tn ετησίως, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις δυσλειτουργίες και βλάβες των μονάδων συμπαραγωγής.
Η πρόσφατη εξαγγελία εξίσωσης των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα εκτοξεύσει το λειτουργικό κόστος της Τηλεθέρμανσης, με ετήσια επιβάρυνση πλέον του 1 εκ. ευρώ.
Το επιπρόσθετο αυτό κόστος αντιστοιχεί σε αύξηση της τιμής μονάδος της θερμότητας κατά 30% περίπου. Στις σημερινές οικονομικές συνθήκες και με την ιδιαίτερη κρίση που βιώνει η περιοχή μας, είναι αδύνατη οποιαδήποτε πρόσθετη επιβάρυνση στους πολίτες.
Παρακαλούμε για την ρύθμιση του σοβαρού αυτού ζητήματος και την εξαίρεση της Τηλεθέρμανσης, με διατήρηση του χαμηλού φόρου στο πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για Τηλεθέρμανση, προκειμένου να μην πληγούν οι καταναλωτές, τα συστήματα και οι δημοτικές επιχειρήσεις Τηλεθέρμανσης, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία όλα αυτά τα χρόνια.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας
Τσιούμαρης Θ. Γρηγόριος


**Σχόλιο δικό μας: καλά κάνει και τα λέει ο τσιουμ για την εξίσωση και τις συνέπειρε της, αλλά και το να εξαιρεθεί η Πτολεμαϊδα είναι εξωπραγματικό....