Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Διαμαρτύρονται οι κυνηγοί της Εορδαίας


Για εμπάθεια και ότι δημιουργεί συνεχώς σκοπέλους σε ότι αφορά στα κυνηγετικά θέματα, κατηγορεί το δασαρχείο Κοζάνης ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Εορδαίας Νίκος Τσόπρας, ο οποίος καλεί το δασαρχείο να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να αποφασίσει πως πρέπει να προχωρήσει σε έλέγχους θήρας, αφού «σκλαλώνει» τη θηροφύλαξη από τους κυνηγετικούς συλλόγους.

«Ειδικότερα στην περιοχή μας το δασαρχείο Κοζάνης έχει γεράσει πάρα πολύ, οι άνθρωποι έχουν μια πολύ γραφειοκρατική νοοτροπία και κάθε νόμο τον ερμηνεύουν όπως αυτοί θέλουν, ως προς το να μην γίνει τίποτα και το μόνο που θέλουν είναι μας ξεφορτωθούν». Το τελευταίο διάστημα δε, τους δικούς τους δασοφύλακες τους έχουν κάνει υπαλλήλους γραφείου και θηροφύλαξη με εξόδους δεν έχει εντοπίσει κανένας από τους 5000 κυνηγούς του νομού Κοζάνης» δήλωσε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Εορδαίας Νίκος Τσόπρας.

Ο κ. Τσόπρας τόνισε ότι το δασαρχείο ταλαιπωρεί χωρίς λόγο τους κυνηγούς στη θεώρηση αδειών θήρας, αποδίδοντας το γεγονός αυτό στην ένταση όπως είπε που υπάρχει μεταξύ κυνηγετικού συλλόγου και δασαρχείου. «Αυτή η φοβερή ένταση που υπάρχει, υπάρχει μάλλον γιατί ενοχλήσαμε τους ανθρώπους αυτούς γιατί προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην αλλοιωθεί η φύση και να μην γίνονται παρανομίες. Αυτό φαίνεται τους ενοχλεί και κάθε φορά που εκδίδουμε άδειες θήρας, ταλαιπωρούν δεκάδες μέλη μας να πηγαινοέρχονται και να φέρνουν διάφορα δικαιολογητικά. Σε αυτό πρέπει να πάρουν θέση και ο διευθυντής δασών και ο περιφερειάρχης» ζήτησε ο κ. Τσόπρας.

Η δασάρχης Κοζάνης κ. Τσιμηνάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, δήλωσε πως το δασαρχείο εκτελεί κανονικά περιπολίες με θηροφύλακες και ότι ανταποκρίθηκε άμεσα σε όλα τα αιτήματα του κυνηγετικού συλλόγου, κάνοντας ότι είναι δυνατό να εξυπηρετήσει παρά τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία.

Η θεώρηση των αδειών πάντων συνεχίζεται κανονικά χωρίς αλλαγές στη ρυθμιστική του κυνηγιού για την περίοδο 2010-2011, παρά μόνο στα τέλη της κάθε άδειας τα οποία αυξήθηκαν κατά 5 ευρώ

Kozani.tv – Σωκράτης Μουτίδης