Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ατάκες και λόγια που ειπώθηκαν για τον George Best.


Ο George Best άφησε ιστορία ως ένας από του κορυφαίους Άγγλους ποδοσφαιριστές ωστόσο όμως οι ατάκες που έχει πει έχουν μείνει στην ιστορία.
Παρακάτω σας παραθέτουμε τις περισσότερες ατάκες που έχει πει.

"Συνήθιζα να λέω 'Είμαι ο Τζορτζ Μπεστ - ο ποδοσφαιριστής της Μαν. Γιουνάιτεντ.' Αυτό συνήθως αρκούσε" (Αποκαλύπτοντας το "μυστικό" των κατακτήσεων του στο γυναικείο πληθυσμό)

"Το 1969 παράτησα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου" (σε δημοσιογράφους, για τα χρόνια τους ως ποδοσφαιριστής)

"Ξόδεψα εκατοντάδες χιλιάδες λίρες σε γυναίκες, αλκοόλ και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα τα σπατάλησα" (σε δημοσιογράφους, σχετικά με τη διαχείριση της περιουσίας του)

"Δεν μπορεί να κλωτσήσει με το αριστερό του πόδι, δεν μπορεί να κάνει κεφαλιά, δεν μπορεί να κάνει τάκλιν και δεν σκοράρει αρκετά γκολ. Πέραν αυτών, είναι μια χαρά παίκτης" (αναφερόμενος στον Ντέιβιντ Μπέκαμ)

"Ήμουν μέσα για 10 ώρες και είχα σαράντα ποτήρια - κατόρθωσα έτσι να διαλύσω το προηγούμενό μου ρεκόρ κατά 20 ολόκληρα λεπτά!" (κάνοντας δηλώσεις αμέσως μετά τη μεταμόσχευση ήπατος)

"Ήμουν πιθανότατα ο πρώτος ποδοσφαιριστής με προφίλ ποπ σταρ και όταν ο ατζέντης μου έλεγε ότι θα μπορούσα μέχρι και να γράψω το όνομα μου μέχρι και πιαστράκια μοκέτας για σκάλες και να τα πουλήσω σε ανθρώπους που έμεναν σε μπανγκαλόους (σσ: Δεν έχουν σκάλες), είχε δίκιο!" (Σατυρίζοντας τη δημοτικότητά του)

"Ο Πελέ με αποκάλεσε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Αυτό είναι η ύψιστη τιμή στη ζωή μου" (από την αυτοβιογραφία του)

"Σταμάτησα να πίνω αλλά μοναχά όταν κοιμάμαι" (σχολιάζοντας τον αλκοολισμό του)

"Αυτά τα κάνουν μικρά παιδιά - να πετάνε φαγητό. Ακούς εκεί. Αυτό δεν είναι καυγάς. Εμείς ήμασταν αληθινοί άντρες, έτσι και γινόταν κάτι τέτοιο θα τους αρχίζαμε στα... μπουκέτα στο σαγόνι!" (η γνώμη του Τζορτζ Μπεστ μετά τον καυγά με... κομμάτια πίτσας, ανάμεσα στους παίκτες της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

"Οδηγούσα στο Λονδίνο, όταν είδα ένα διαφημιστικό πόστερ που έλεγε "Πιείτε Canada dry". Δε μπορούσα ν' αρνηθώ τέτοια προσφορά" (Κάνοντας λογοπαίγνιο με το dry ποτό Canada, όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι γιατί πήγε να παίξει ποδόσφαιρο στη Βόρεια Αμερική)

"Αν είχα γεννηθεί άσχημος, δεν θα είχατε ακούσει ποτέ για τον Πελέ" (Κάνοντας την αυτοκριτική του)

"Το μοναδικό πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι που δεν έπαιξα ποδόσφαιρο για ακόμα 10 χρόνια" (από την αυτοβιογραφία του)

Είπαν γι' αυτόν:

"Εl Beatle" (Ο Τύπος της Πορτογαλίας τον αναγορεύει ως το 5ο μέλος των Μπιτλς, μετά από τα 2 υπέροχα γκολ που πέτυχε ενάντια στη Μπενφίκα, το 1965)

"Τους ζήτησα να παίξουν αμυντικά για τα πρώτα 15 λεπτά. Ο Μπεστ προφανώς δεν με άκουγε" (Ο προπονητής του, Ματ Μπάσμπι, σχολιάζει τα 2 γκολ που πέτυχε ο Μπεστ στα πρώτα 12 λεπτά του προημιτελικού με τη Μπενφίκα, το 1965).

"Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά του, ήταν όταν κάναμε χειραψία πριν ξεκινήσει το παιχνίδι" (Ο Ρέι Φέρφαξ, αμυντικός της Νορθάμπτον, που είχε αναλάβει να μαρκάρει τον Τζορτζ Μπεστ στο παιχνίδι που σκόραρε... 6 γκολ!)

"Ο Τζορτζ Μπεστ ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο" (Ο Πελέ το 1982, όταν ρωτήθηκε ποιός ήταν, κατά τη γνώμη του, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο)

"Ο Τζορτζ Μπεστ είναι ο εχθρός του καλού" (Σχόλιο του Αγγλικού Κοινοβουλίο το 1972)

"Σε καμία περίπτωση ο Ράιαν Γκιγκς δεν είναι ένας Τζορτζ Μπεστ. Είναι απλά άλλος ένας... Ράιαν Γκιγκς" (Ντένις Λόου μαινόμενος)

"Το μόνο κοινό πράγμα που έχω με τον Τζορτζ Μπεστ είναι ότι καταγόμαστε από το ίδιο μέρος, παίξαμε για τον ίδιο σύλλογο και μας ανακάλυψε ο ίδιος άνθρωπος" (Ο Νόρμαν Γουάιτσαϊντ κάνει χιούμορ, αναφερόμενος στον θρύλο Τζορτζ Μπεστ)