Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ο Bill Gates βραβεύει τη βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Βιβλιοθήκη της Βέροιας απέσπασε το βραβείο του 1 εκατ. ευρώ από τον Bill Gates για την δημιουργική χρήση της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Η βράβευση αυτή δείχνει τις ικανότητες των τοπικών κοινωνιών αρκεί βέβαια να υπάρχει θέληση και μεράκι.

«Η Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει φέρει θετικές αλλαγές στις ζωές των πολλώ

ν ανθρώπων που εξυπηρετεί», ανέφερε η διευθύντρια της πρωτοβουλίας Διεθνείς Βιβλιοθήκες του ιδρύματος και έκανε λόγο για «περίτρανη απόδειξη της δύναμης της ε

φευρετικότητας». Ένω από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, Ιωάννης Τροχόπουλος, τόνισε: «η Βιβλιοθήκη μας νοιάζεται για το πώς να κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη και όχι απλώς να φιλοξενεί βιβλία και πληροφορίες».

Από τα παλιά η Βιβλιοθήκη της Βέροιας ήταν τεχνολογικά «μπροστά». Ήταν η πρώτη η οποία παρείχε δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και Internet, ενώ το 1997 ήταν η πρώτη βιβλιοθήκη που δημιούργησε τη δική της ιστοσελίδα. Έπισης θα πρέπει να τονίσουνε ότι Εξυπηρετεί τους 50.000 κατοίκους της Βέροιας και ακόμη 130.000 ανθρώπους της Ημαθίας, έχει συνεργασίες με άλλες ελληνικές βιβλιοθήκες.

Τέλος το έπαθλο που δόθηκε από τον Bill Gates θα δοθεί για την επέκταση της Βιβλιοθήκης και την αναβάθμιση των υποδομών της στον τομέα της πληροφορικής.

Σωκράτης